Creative Tips

Creative Tips: LA Originals

LA Originals е одлична приказна за двајца од најзначајните ликови на урбаната култура на LA, фотографот Estevan Oriol и tattoo артисот Mister Cartoon. Освен што ќе се изнагледате пофалби од куп големи имиња, ќе видите како успеале да ја развијат и одржат својата уметност, да имаат огромни растови и падови, но сепак да останат искрени на себе си и своето до ден денес. Ѕирнете повеќе за филмот тука: https://www.imdb.com/title/tt12027020/ .

Read more
events

Creative Talks #5

The fifth Creative Talks were a real delight for me! I got the opportunity to talk to three young actors part of the improv collective – Improv Grupa. They spoke about their inspiration, finding creativity within each other and the collective growth as a team. I hope you like the video 🙂

Read more
Creative Tips

Creative Tips: Creative Quest

Уште една одлична и многу инспиративна книга 😊 Во Creative Quest, Questlove зборува за неговиот креативен процес, за лекциите кои ги има научено од соработките со големи креативни умови, но и за пречките кои ги среќавал по пат во неговата кариера. Читнете ја што поскоро, ви ветувам дека ќе ве насмее и мотивира 😊

Read more
Creative Tips

Creative Tips: Man Repeller

Ако си барате интересен блог за следење, ви го препорачувам @manrepeller https://www.manrepeller.com/
Супер комбинација на хумор, интересни lifestyle совети и откачени модни објави кои комплетно ги рушат предрасудите за типичните модните блогерки. Ќе си соберете инспирација и ќе се изнагледате убави фотки од Њујорк 🙂 p.s. За @skopjecasual веќе знаете, не морам да го спомнувам, нели? 😀

Read more
Creative Tips

Creative Tips: Middleditch & Schwartz

Ако ви се допадна разговорот со Импров Група, тогаш денешниот предлог за гледање сигурно ќе ви се допадне 🙂 Middleditch & Schwartz прават долга форма на импров, каде по само 4-5 прашања и одговори од публиката, развиваат цели претстави од по 40+ минути.
Уживање за гледање, смеење и од време на време неверување како е возможно толку долго да се толку многу сконцентрирани 🙂 Ѕирнете повеќе тука: https://www.imdb.com/title/tt12027034/ или пуштете Netflix веднаш 🙂

Read more
Creative Tips

Creative Tips: Show your work

Ако барате што да читате, ви ја препорачувам „Show your work“ од Austin Kleon.
Авторот ја претставува како збир од 10 совети како да ја споделите својата креативност и да бидете откриени, јас само би додала, сето тоа на ненаметлив начин кој нема да ѝ наштети на вашата уметност.
Можете да ја нарачате на Amazon или Book Depository. 🙂

Read more
Creative Tips

Creative Tips: Abstract

Ако сте расположени за гледање на нешто креативно и мнооогу инспиративно, од сѐ срце ви ја препорачувам Abstract на Netflix. Зборува за уметноста на дизајнот, во епизодите можете да видите импресивни ликови а истовремено и продукцијата на епизодите е ремек дело само по себе. Ја има на Netflix, а повеќе можете да погледнете тука: https://www.imdb.com/title/tt6333098/


Read more
Close