Monthly Archives

April 2020

Creative Tips

Creative Tips: Middleditch & Schwartz

Ако ви се допадна разговорот со Импров Група, тогаш денешниот предлог за гледање сигурно ќе ви се допадне 🙂 Middleditch & Schwartz прават долга форма на импров, каде по само 4-5 прашања и одговори од публиката, развиваат цели претстави од по 40+ минути.
Уживање за гледање, смеење и од време на време неверување како е возможно толку долго да се толку многу сконцентрирани 🙂 Ѕирнете повеќе тука: https://www.imdb.com/title/tt12027034/ или пуштете Netflix веднаш 🙂

Read more
Creative Tips

Creative Tips: Show your work

Ако барате што да читате, ви ја препорачувам „Show your work“ од Austin Kleon.
Авторот ја претставува како збир од 10 совети како да ја споделите својата креативност и да бидете откриени, јас само би додала, сето тоа на ненаметлив начин кој нема да ѝ наштети на вашата уметност.
Можете да ја нарачате на Amazon или Book Depository. 🙂

Read more
Creative Tips

Creative Tips: Abstract

Ако сте расположени за гледање на нешто креативно и мнооогу инспиративно, од сѐ срце ви ја препорачувам Abstract на Netflix. Зборува за уметноста на дизајнот, во епизодите можете да видите импресивни ликови а истовремено и продукцијата на епизодите е ремек дело само по себе. Ја има на Netflix, а повеќе можете да погледнете тука: https://www.imdb.com/title/tt6333098/


Read more
inspiration

[Inspiration] Beyond The Streets

I accidentally came across “Beyond The Streets” watching the awesome LA Originals movie (read this post and then watch it riiiight away :)), and I just had to Google everything about this place instantly. Beyond The Streets is an exhibition of graffiti, street art and all in all a wonderful homage to the street culture. As they describe it, Beyond The Street celebrates “the most pervasive mark makers and rule breakers” in the society.

Read more
events

Creative Talks #4

You know what they say, getting comfortable can be the worst enemy of creativity. Just as I got used to organizing the Creative Talks and everything that goes with the event planning and execution, a new challenge appeared.

Read more
Close