Creative Tips

Creative Tips: Ogilvy on advertising

Денешната препорака за книга е збирка на мисли и совети од еден од најцитираните адвертајзинг креативци, основач на агенцијата Ogilvy & Mather, неретко нарекуван и „татко на адвертајзингот“, David Ogilvy.
Must read за сите кои барем малку ги интересира како функционира светот на копирајтингот и адвертајзингот.

Read more