Денешната препорака за книга е збирка на мисли и совети од еден од најцитираните адвертајзинг креативци, основач на агенцијата Ogilvy & Mather, неретко нарекуван и „татко на адвертајзингот“, David Ogilvy.
Must read за сите кои барем малку ги интересира како функционира светот на копирајтингот и адвертајзингот.


My recommendation for today is a book with advice from one of the most quoted ad men, founder of the agency Ogilvy & Mather, often named the “father of advertising”, David Ogilvy. Must read for anyone who’s even a bit interested in copy writing and advertising. 🙂