Препорака за денес е „Milton Glaser: To Inform & Delight“, документарен филм за животот и делото на легендарниот графички дизајнер Milton Glaser.
Дознајте повеќе за неговата приказна, развојот како графички дизајнер и приказните зад големи кампањи и бренд идентитети кои веќе се толку познати, што се станати дел од нашето секојдневие.


Our recommendation for today is “Milton Glaser: To Inform & Delight”, a documentary presenting the life and work of the legendary graphic designer, Milton Glaser.
Learn more about his story, his development as a graphic designer and the stories behind great campaigns and brand identities which are so famous, they have become a normal part of our everyday life.