Во дванаесеттие Creative Talks го имав задоволството да разговарам со Небојша Гелевски Бане. Еден од најпознатите графички дизајнери кај нас, препознатлив по неговиот визуелен активизам а во последно време и улогата на предавач на дизјан академии. Со Бане поразговаравме за неговиот пат и развој низ дизајнот и агенциското работење, за моменталната дизајн сцена и можностите за подобрување, како и неговите омилени проекти и препораки за младите дизајнери. Уживајте! 🙂

Погледнете ги останатите Creative Talks тука.

In the 12th Creative Talks I had the pleasure of speaking to Nebojsha Gelevski – Bane. One of the most popular local graphic designers, well known for his visual activism as well as his role of design mentor in the design academies. We spoke about his journey and growth in design and agency working, his views of the current design scene and his thoughts on improvement, as well as his favorite projects and creativity tips. Enjoy! 🙂

Check out the other Creative Talks here.