inspiration

Creative Coffee Print Ads

Today we have a short selection of a few inspiring coffee print ads to help us get through a day of constant weather change. I hope these ads help you get a bit more inspired today, after all coffee is the fuel of creativity. 🙂

Read more
inspiration

Road Safety Campaign: The Joy of Life

I love campaigns that show a different perspective on a topic we’ve all seen and probably talked about before. Although there are some very strong campaigns dedicated to increasing road safety, the latest campaign on the topic created by DDB France is something else.

Read more
Womb Stories by Bodyform
inspiration

[inspiration] Womb stories by Bodyform

There are not a lot of ads that can make me emotional even after watching them a few times. After while working in marketing, it is hard to set aside the industry built in skepticism and ability to recognize sales formulas. But this ad manages to do it every time I watch it.

Read more
fran lebowitz in pretend it's a city
Creative Tips

Creative Tips: Pretend It’s a City

Fran Lebowitz е писателка која 30+ години нема издадено ништо ново поради (како што самата тврди) креативна блокада. Тоа воопшто не ја спречува да биде супер креативна во начинот на раскажување за нејзиниот живот, промените на Њујорк низ децениите и гледиштата за денешното општество.

Read more
Creative Tips

Creative Tips: Steal Like an Artist Journal

Веќе зборувавме за книгите на Austin Kleon, но и неговиот прирачник за будење на креативноста вреди да се спомне. 🙂 Содржи серија на вежби кои на различни начини те поттикнуваат да најдеш нов начин на решавање на проблемите и да искочиш од својата комфорт зона.
Топла препорака за сите кои сакаат малку да го „истренираат“ мозокот. 🙂

Read more
Creative Tips

Creative Tips: John Cleese on Creativity

Веројатно самото име на John Cleesе, еден од големите Monty Python-ци е доволна мотивација да ја прочитате книгата, но има и многу повеќе од тоа 🙂
Морам да признаам дека кога ја нарачав мислев дека ќе прочитам нешто што ми е веќе познато само со многу многу повеќе хумор, меѓутоа се изненадив од пристапот и новата, интересна перспектива во целата книга. Иако е прилично мала и се чита за 30-40 минути, има многу многу што да се научи

Read more
Close