Monthly Archives

July 2021

Creative Talks

Creative Talks #15: Show Your Work

Наместо стандардни Creative Talks, во ова летно издание им отстапуваме простор на сцената на сите млади графички и веб дизајнери кои сакаат да ги презентираат своите портфолија на јавноста и да добијат фидбек од двајца супер искусни креативци:

Read more
Creative Talks

Creative Talks #14: Natasa Petrovic

Во 14те Creative Talks (конечно во живо!) се дружевме со Наташа Петровиќ.

Наградувана актерка позната по нејзините бројни улоги во независни и национални театри, како и локални и интернационални филмови.

Read more
Creative Talks

Creative Talks #13: Ruki Chuki

Во среќните 13ти Creative Talks се дружиме со Руки 🙂 Чепнавме по малку од многуте теми за кои можеме да разговараме со неа – илустрацијата, графичкиот дизајн, цртањето графити, Лондонската дизајн заедница и секојдневна инспирација.

Read more
Creative Talks

Creative Talks #12: Nebojsha Gelevski Bane

Во дванаесеттие Creative Talks го имав задоволството да разговарам со Небојша Гелевски Бане. Еден од најпознатите графички дизајнери кај нас, препознатлив по неговиот визуелен активизам а во последно време и улогата на предавач на дизјан академии. Со Бане поразговаравме за неговиот пат и развој низ дизајнот и агенциското работење, за моменталната дизајн сцена и можностите за подобрување, како и неговите омилени проекти и препораки за младите дизајнери. Уживајте! 🙂

Read more
Close